خرابی بک لایت تلویزیون

در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل خرابی بک لایت تلوزیون بپردازیم.

شکل- خرابی بک لایت تلویزیون

خرابی بک لایت تلویزیون

خرابی بک لایت تلویزیون یکی از مشکلات رایجی است که به‌دلیل نگهداری نادرست دستگاه یا بی‌کیفیت بودن خود قطعه اتفاق می‌افتد و تصویر با کیفیتی نخواهیم داشت.

بک لایت تلویزیون چیست؟


با تولید و عرضه‌ی تلویزیون‌های LCD بک لایت‌ها تبدیل به اصلی‌ترین قطعات تلویزیون شدند. در واقع تصویر ایجادشده روی پنل دستگاه، برای اینکه قابل مشاهده باشد، نیازمند به منبع نور است و به این نور پس زمینه در تلویزیون، بک لایت می‌گویند.

قبل از بک لایت، از لامپ‌های فلورسنت در تلویزیون‌های LCD استفاده می‌شد؛ لامپ‌هایی که از توان مصرفی بالایی برخوردار بودند، اما حرارت زیادی در کارکردشان ایجاد می‌شد و استهلاک‌پذیری بیشتری نسبت به سایر قطعات داشتند.

در تلوزیون‌های جدید لامپ‌های LED جایگزین فلورسنت شدند و بک لایت را ایجاد کردند. به این ترتیب نسل جدیدی از تلویزیون‌های ال‌سی‌دی تولید شد که ما امروز به‌اشتباه آن‌ها را با نام تلویزیون‌های LED می‌شناسیم. در واقع بک لایت شبیه به نور سفیدی است که عکس‌های رادیولوژی را قابل مشاهده می‌کند.

نحوه قرارگیری لامپ‌های LED به این صورت است که در فاصله‌های مشخص، پشت پنل قرار می‌گیرند تا پنل مستقیماً در معرض نور باشد یا در لبه‌ها به‌صورت ردیفی و فشرده قرار می‌گیرند تا از طریق شکست نور، به پنل نور برسد که این مورد غالباً در تلویزیون‌هایی با ضخامت کم‌تر کاربرد دارد.

نشانه های خرابی بک لایت تلویزیون

برخی نشانه‌های مشخص وجود دارد که با دیدن آن‌ها به خرابی بک لایت تلویزیون پی خواهیم برد. به عنوان مثال کم نور شدن صفحه تلویزیون و تیره بودن بخشی از آن نشان دهنده خرابی بک لایت است. اگر قسمتی از صفحه نمایش تلویزیون تیره باشد یا خاموش به‌نظر برسد.

اگر تلوزیون را روشن کردید و صدایش را می‌شنوید اما تصویر خاموش به‌نظر می‌رسد، با یک چراغ قوه صفحه نمایش آن را بررسی کنید و نور را به‌صورت مورب به صفحه بتابانید. احتمالاً متوجه می‌شوید که تصویر وجود دارد اما نور پس زمینه نیست؛ در این‌صورت متوجه می‌شوید که بک‌ لایت خراب است.
موارد زیر از دیگر نشانه‌های خراب شدن بک لایت تلویزیون است:

قطع و وصل شدن تصویر
ظاهر شدن نقطه‌های روشن
خاموش شدن تلویزیون پس از چند دقیقه کار کردن
یکسان نبودن میزان روشنایی در سراسر صفحه نمایش
ظاهر شدن لوگوی برند دستگاه پس از روشن کردن و سپس خاموش شدن تلویزیون
نکته: پس از اینکه متوجه استهلاک بک لایت تلویزیون شدید، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید.

دلیل خراب شدن backlight


برای تعمیر بک لایت، تکنسین متخصص تعمیر تلویزیون باید کل لامپ‌های LED یا شاخه‌ای که دچار سوختگی شده‌اند را تعویض کند. این تعویض باید حتماً توسط تکنسین تلویزیون انجام شود تا از هر‌گونه آسیب بیشتر به دستگاه جلوگیری شود و تصویر تلویزیون به حالت اول بازگردد. با‌توجه به تعداد لامپ‌های ال‌ای‌دی سوخته، مقدار استفاده از دستگاه و میزان سلامت دیگر لامپ‌ها، می‌توان تشخیص داد که کل بک لایت تعویض شود یا فقط قسمت مستهلک آن.

دلایل سوختن بک لایت
به‌طور کلی لامپ‌های ال ای دی طول عمر چهار تا هشت سال دارند. با این حال عدم نگهداری درست از تلویزیون و برخی موارد دیگر می‌تواند عمر آن‌ها را کاهش دهد.

تنظیم بالاترین میزان نور بک لایت که سبب می‌شود لامپ‌ها با بالاترین توان خود کار کنند
پایین بودن کیفیت بک لایت
قرار گرفتن در معرض نور و گرمای مستقیم
استفاده از تلویزیون برای ساعات متوالی

افزایش عمر بک لایت تلویزیون
با رعایت موارد زیر می‌توانید به افزایش طول عمر بک لایت تلویزیون کمک کنید:

در قسمت تنظیمات تلویزیون خود، میزان روشنایی را روی حالت اتوماتیک (متناسب با محیط) قرار دهید تا به جای اینکه مقدار روشنایی بک لایت همیشه ۱۰۰% باشد، با میزان نور محیط تنظیم شود.
به‌هیچ‌وجه تلویزیون را برای ساعات پیاپی روشن نگذارید.
میزان نور را اگر روی حالت اتوماتیک قرار نمی‌دهید، بین عدد ۷۰ تا ۸۰ تنظیم کنید.

TV backlight

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس مستقیم